Notes & news

Visionair ondernemen

Het klinkt zo logisch. Dat je vanuit een visie je merk gaat bouwen.  Toch zie ik vaak dat de visie niet helemaal helder is, niet (meer) stevig staat of niet goed is doorvertaald.  Een visie werkt pas, als deze visie de kern van het merk vertegenwoordigd en van daaruit alle beslissingen worden genomen.   Zodat alles op elkaar afgestemd is en deze visie is verankerd in elk onderdeel van jouw merk.

Lees verder

Merk visie in 6 stappen

Achter een sterk merk schuilt altijd een sterke visie. Maar hoe ontwikkel je deze eigenlijk als ondernemer? Dit zijn de 6 essentiële stappen bij het verhelderen, visualiseren en het verankeren van jouw merkvisie.

Lees verder

Dit is mijn plek

Van alle vrouwen die ik heb begeleid, heb ik gezien dat de grootste groei ontstaat op het moment dat ze op hun plek gaan staan.  Wanneer ze de moed, het vertrouwen en de kracht voelen om te gaan staan, voor wat zij de wereld te brengen heeft.  Dat is het moment dat alles gaat stromen, dat dingen moeitelozer gaan.  Minder zoeken en meer vinden.  Minder struggles en meer rust en ruimte.

Lees verder

Van Mens tot Merk

Ieder mens heeft een eigen unieke blauwdruk.  Deze blauwdruk vormt de essentie van wie jij bent; Van waar jouw volle potentie ligt en vanuit welke rol jij floreert; Van wat jou drijft en wat jij de wereld in wilt brengen; En hoe je dit vervolgens op jouw unieke wijze tot expressie kan brengen in je merk. Zo heeft ook ieder merk een eigen unieke blauwdruk. Deze blauwdruk vormt het fundament van jouw merk.

Lees verder

Vanuit je hart, visie en purpose ondernemen?

Wat betekent het om vanuit je hart, visie en purpose te ondernemen? En wat brengt het teweeg? Dit betekent het voor mij:  Vanuit mijn hart ondernemen betekent -Dat ik dicht bij jezelf blijf.  -Dat ik vertrouw op mijn intuïtie. -Dat ik keuzes maak die goed voelen. 

Lees verder

Licht en doelgericht

Het afgelopen jaar stond bij mij in het teken van onderzoeken en ontwikkelen. Maar ook uitproberen, analyseren en weer verbeteren. Was dit allemaal meer werk dan ik had gedacht? Wilde ik veel sneller van alles lanceren?  Ja! Maar daarom ben ik dit jaar wel lichter en doelgerichter dan ooit het jaar gestart.  Met een stevig fundament, een heldere visie en sterke strategieën voor 2022, voor zowel Room of Ideas als Notes and Ideas. 

Lees verder

Ondernemen vanuit je purpose

Wat is het belang van ondernemen vanuit een purpose? En waar begin je? Het begint om erachter te komen wat jou drijft.  “What makes you come alive?” Breng vervolgens in kaart; -Wat je hiermee zou willen veranderen?  -Wat dit teweeg zou kunnen brengen? -En hoe die verandering er over een jaar uit kunnen zien? 

Lees verder

Check in – Van mens tot Merk

Herken je dat? Je hebt een eigen onderneming, maar het gevoel dat je veel meer uit jezelf én je merk kunt halen? Je mist een helder overzicht en maakt te weinig bewuste keuzes die voortkomen uit een sterke merkstrategie? Of je hebt heel veel plannen en ideeën, maar mist de juiste tools om deze vorm te kunnen geven? Dan is dit hét programma voor jou!  

Lees verder

Ontwikkeling zet in beweging

Wat is jouw meest waardevolle les uit 2020? Voor mij was het afgelopen jaar het jaar waarin ik het meest heb geleerd, op verschillende vlakken.
 Het stond volledig in het teken van ontwikkeling. Zo ontdekte ik met name hoe ontwikkeling dingen in beweging zet. 
 Ontwikkel je je in een ding, dan vertaald zich dat ook door in andere dingen.

Lees verder

Every Note Matters

Om Notes and Ideas op bijzondere wijze te lanceren, hebben we een muzikale boodschap ontwikkeld, onder begeleiding van het door Pianiste Iris Hond gecomponeerde muziekstuk ‘Every note matters’. 

Lees verder

Lancering //  Notes and Ideas

Wat 9 maanden geleden begon met een idee, verdiepte zich elke dag en ontwikkelde zich uiteindelijk tot >> een Academy & Agency voor en door Changemakers.

Lees verder

Van creatieve chaoot naar strategisch ondernemer

Hoe zorg je ervoor dat al jouw mooie ideeën vorm krijgen én gerealiseerd worden? Hieronder deel ik 6 van mijn werkmethodes die jou kunnen helpen om strategischer te ondernemen.

Educational journeys

In de academy van Notes and Ideas bieden we een platform met educational jouneys; een educatieve beleving van vernieuwende programma’s die je doorloopt via een Filmische Masterclass, een innovatieve Web app en een online Community.

It’s all a journey

Een bedrijf is nooit af, staat nooit stil en beweegt continue mee met de ontwikkelingen van de markt. Met een blik op de toekomst, op alle verbeter puntjes en ideeën die nog verder ontwikkeld kunnen worden.  Toch merk ik ook hoe essentieel het is om regelmatig

Een ode aan onze eigen wijsheid

Met Notes and Ideas willen we een ode brengen aan onze eigen wijsheid.  Er is immers zoveel wijsheid in en om ons heen.  Van de methodes van betekenisvolle ondernemers, de wijze (levens) lessen van ervaringsdeskundigen tot de expertise van uitzonderlijke specialisten. Van de strategieën van visionaire leiders,