Ontwikkeling zet in beweging

Wat is jouw meest waardevolle les uit 2020?
Voor mij was het afgelopen jaar het jaar waarin ik het meest heb geleerd, op verschillende vlakken.
Het stond volledig in het teken van ontwikkeling. Zo ontdekte ik met name hoe ontwikkeling dingen in beweging zet.
Ontwikkel je je in een ding, dan vertaald zich dat ook door in andere dingen. Dat is een ongoing proces. Misschien ook wel onderschat. Omdat we niet van te voren weten wat het ons brengt, maar ook omdat we onszelf vaak onderschatten in wat we allemaal kunnen. Of tot wat we in staat zijn te bereiken.

Dat is iets wat we we het afgelopen jaar allemaal wel hebben ervaren denk ik. Want, zo leerde Peter Harper mij ‘in every challenge lies an opportunity’.Het is het thema van de module Facing challenges, Creating positive change, in ons eerste unieke programma de ’21 Day brand Retreat’. 
Als iemand je hierin kan begeleiden is hij het wel, weet ik inmiddels uit ervaring.
De sleutel hierin is, zoals zo vaak, veel simpeler dan we denken. Het effect des te groter.


Francis Pool / Founder Notes and Ideas